Gelukkig nieuwjaar (deel 3)! - Reisverslag uit Hanoi, Vietnam van Leandra en André Dam-Lok - WaarBenJij.nu Gelukkig nieuwjaar (deel 3)! - Reisverslag uit Hanoi, Vietnam van Leandra en André Dam-Lok - WaarBenJij.nu

Gelukkig nieuwjaar (deel 3)!

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Leandra en André

16 April 2011 | Vietnam, Hanoi

En voor onze trouwe volgers: als jullie goed hebben opgelet, weten jullie dat er nog een derde Nieujaar aan zat te komen. Nou, het is zover! Vanaf afgelopen donderdag is dan eindelijk in Cambodja ook het jaar van het konijn begonnen...
Omdat we Chinese toestanden verwachtten (winkels dicht, geen bussen, geen restaurants e.d.) hadden we besloten om naar Thailand te gaan... totdat we hoorden dat het daar óók Nieuwjaar was (Gelukkig Nieuwjaar Ed en Karel!). Daarom zijn we uitgeweken naar Vietnam en dat is dus de reden dat ons vorige stukje uit Saigon kwam.
Overigens waren de buren (onze huisbazen) wel erg teleurgesteld dat we er niet waren. Ze hadden zo graag met ons nieuwjaar gevierd! De buurjongens hadden in de week dat ik naar Siem Reab was, al lekker geborreld met André en daardoor waren de contacten goed aangehaald. Toen Dina, de zoon van onze huisbazin, in de gaten kreeg dat we niet op zijn Nieuwjaarsfeestje zouden zijn, heeft hij dat gauw verzet naar de laatste avond dat we in Battambang waren. Het was goed dat hij nog even meldde dat het bij ons in de tuin zou zijn :-). Het werd een heerlijke avond met een gezellige maaltijd!

Op het strand van Long Hai, waar we deze week waren beland, was er weinig te merken van de drukte... Het is een klein vissersplaatsje, waar ze vooral leven van de Vietnamese toeristen die in het weekend uit Saigon komen. Gelukkig ontdekten we wat leuke cafeetjes en een heerlijk restaurantje, want aan het strand konden ze ons na zonsondergang niet meer helpen. We hebben genoten van zand, zee en zon. Helaas is het alweer voorbij. Deze up-date komt alweer uit Saigon, waar we morgen alweer de bus nemen naar Phnom Penh. We hopen dat we daar de waterballonnen kunnen ontwijken, die blijkbaar ook horen bij het Nieuwjaar...

• 16 April 2011 - 11:30

Ed En Karel:

Ja jullie dus ook en alweer een gelukkig nieuwjaar gewenst. De gekte is hier gelukkig weer voobij. Je kunt echt de straat niet op, zonder een nat pak te halen. Goede terugreis nog.

• 01 Mei 2011 - 03:40

Jeltje:

Klinkt als de perfecte manier om onder de verfbommen uit te komen :)
    Gelukkig Nieuwjaar!

• 02 Mei 2011 - 17:04