Een eerste berichtje... - Reisverslag uit Phnom-Penh, Cambodja van Leandra en André Dam-Lok - WaarBenJij.nu Een eerste berichtje... - Reisverslag uit Phnom-Penh, Cambodja van Leandra en André Dam-Lok - WaarBenJij.nu

Een eerste berichtje...

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Leandra en André

03 September 2010 | Cambodja, Phnom-Penh

Suarsedei!
We zijn dan nog wel niet bezig met de talencursus, maar een klein woordje Khmer hebben we in de afgelopen weken wel opgepikt. We kunnen het eindelijk gaan oefenen nu...
We zijn aangekomen! Eerste indruk: geweldig :-) Tweede indruk na een dag: nog steeds geweldig. Kortom: we hebben het weer naar ons zin. Lastig, na 7 weken geweldige tijd in Nederland (André schreef al dat we het onwijs leuk hebben gehad, dus ook namens mij iedereen bedankt!!), maar ook hier is het weer leuk!
Na drie keer opstijgen en landen (bedankt voor het meevliegen, Luuk en Mariël, ik zat een stuk rustiger) hebben we dan eindelijk Cambodjaanse grond onder de voeten.
We worden keurig opgehaald door het VSO team, die visa e.d. regelen. Nadat alle bagage in de busjes is geladen (geloof me: we hadden écht niet het meest...), krijgen we onze eerste tour door de stad, op weg naar het VSO kantoor. Daar hebben we een kleine introductie, maar omdat er verspreid over de dag nog meer mensen aan zullen komen vanuit de verschillende landen, gebeurt er verder weinig. We proberen heel hard niet te gaan slapen, en dat lukt ook bijna... Een klein uurtje vallen onze ogen toch dicht, na een bijna slapeloze "nacht" in het vliegtuig.
We kunnen slapen en eten in het VSO kantoor, waar de bovenverdieping is ingeruimd als soort van guesthouse. Luxe!
's Avonds na het eten vertel ik dat ik mijn verjaardag vier vandaag en worden de stroopwafels tevoorschijn gehaald (het was wat extra bagage, maar ok...) en blijkt dat ik er een nieuwe verjaardagsvriend bij heb: ook Danny, één van de leden van onze groep, is jarig vandaag! We gaan daarom nog even de straat op om te zien of we een barretje kunnen vinden voor de borrel. Best speciaal, om zo jarig te zijn!

Na een heerlijke nachtrust beginnen we op de schappelijke tijd van 10.30 aan onze training. We hebben vandaag vooral algemene zaken, nieuwe telefoonkaarten e.d. Ons nieuwe telefoonnummers zijn als volgt:
André: 078809940
Lean: 078809939
Voor het goedkope nummer en de landencode moet je maar even op deze site kijken, net als toen naar China. Voor de hele snelle mensen: waarschijnlijk hebben we pas morgen geld er op staan...
Aan het einde van de dag is er een borrel op kantoor (goed begin!) met alle collega's op het VSO kantoor, waar ook heel veel VSO'ers komen die al werken in Cambodja. We vragen en horen veel dingen over Battambang en eigenlijk iedereen is positief, leuk!

Nog een klein overzichtje voor de komende dagen: morgen gaan we een fietstocht maken (nou eh... we wórden gefietst) in Phnom Penh, zondag vrij, maandag tot en met donderdag allerlei workshops en informatie, vrijdag naar Kampong Cham voor de taaltraining.
We houden jullie op de hoogte!

• 03 September 2010 - 13:37

Sylvie:

Het belooft veel goeds!! :-)

• 03 September 2010 - 13:59

Maureen:

Ha Leandra; alsnog van harte! Mooie start van een nieuw levensjaar.

Voor jullie beiden; spannend weer zo'n nieuw begin. Ik zal zeker met veel plezier jullie verslag volgen en mee(be)leven!

Veel groeten uit Hoofddorp van Maureen

• 03 September 2010 - 15:52

Maarten:

GEZELLIE!

• 03 September 2010 - 16:10

Teun & Bertha:

We gaan jullie weer volgen!

• 03 September 2010 - 16:44

Ed En Karel:

Klinkt allemaal erg leuk. Succes de komende week met de taaltraining. Wij beginnen maandag weer met Thaise les.
    Sorry verjaardag en zelfs trouwdag vergeten, maar alsnog dikke kus.

• 03 September 2010 - 17:01

Deborah En Willem:

Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag Le!
    Het ziet er gezellig uit, heel veel plezier en dikke knuffels van ons ook voor Dre natuurlijk. Turesap :-)

• 03 September 2010 - 17:10

Daan:

Leandra gefeliciteerd met je verjaardag!

Andre, ik vond het heel leuk om je even te zien en wat mij betrft te kort!
    Joke vond het jammer dat ze je gemist had...
    Ik zal weer proberen jullie verhalen te volgen en iets intensiever dan de vorige keer!
    Veel suc6 en plzier in C
    Groeten van de 8baan!!!

• 03 September 2010 - 17:13

Marjan:

Leuk om de eerste positieve verhalen te lezen! Enneh, natuurlijk ook van ons nog van harte gefeliciteerd! Moest wel aan jullie denken hoor! Veel plezier de komende dagen en houd ins op de hoogte!! Groetjes van Marjan (en de rest avn de fam)

• 05 September 2010 - 07:07

Pieter Smit De Ark:

Wat maak je wat mee Andre en
    Leandra. Eerst China en nu
    Cambodja! Het was jammer dat ik
    je niet kon spreken in Nederland!
    Had graag je verhalen willen horen!
    Misschien een volgende keer!
    Jullie site heb ik eindelijk gevonden.
    Succes! Misschien reageer ik nog
    eens op jullie site!!