De eerste dagen... - Reisverslag uit Phnom-Penh, Cambodja van Leandra en André Dam-Lok - WaarBenJij.nu De eerste dagen... - Reisverslag uit Phnom-Penh, Cambodja van Leandra en André Dam-Lok - WaarBenJij.nu

De eerste dagen...

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Leandra en André

07 September 2010 | Cambodja, Phnom-Penh

Als ik dit tik, moet ik denken aan één van de eerste titels bij ons reisverslag uit China: die was precies hetzelfde. Er zijn zoveel dingen die ons herinneren, of juist niet (en daardoor dus weer wel :-)) aan China! We moeten oppassen dat we niet vervelend worden: "bij ons in China...". Dingen die hetzelfde zijn: Incountry training, chaos op weg, verkeer dat naar je toe komt rijden op jouw weghelft, prachtige gebouwen, vreselijk aardige mensen, een leuke Incountry training groep, de relaxte start en vreemd geld. Dingen die anders zijn: een eigen slaap- en woonkamer op het kantoor, de WARMTE, alles wat hier (naar Chinese begrippen) veel duurder is en de relaxte start... want ondanks dat het een beetje lijkt op China, is het hier nog wel weer véél relaxter.
We hebben verschillende sessies per dag, maar ook twee uur vrij tussen de middag en 's avonds geen programma. Ideaal dus om te acclmatiseren, want vertelde ik al dat het warm was hier??? Eigenlijk moeten we er eerlijk bij vertellen dat de warmte al behoorlijk begint te wennen en we zelfs een hekel beginnen te krijgen aan de airconditioning, omdat het verschil zo groot is... (tja, we blijven Nederlanders en moeten dus iets te zeuren hebben :-().
Iets meer over die groep: een ander gezellig Nederlands stel die net zo gek is op een kopje koffie na de maaltijd, een vrolijke Ier die net zo van eten houdt als wij, een aantal leuke Engelsen en Schotten (we moeten tóch het onderscheid maken...), een Fillipijnse dame en een Ugandese heer. We hebben leuk en veel contact met elkaar en het is gezellig zonder toestanden. Dat moet ook wel, want de komende 6 weken zitten we met elkaar opgescheept!
Zaterdag hebben we onze "koloniaalste ervaring" opgedaan door in een "cylco" door PP gereden te worden... het is een apart gevoel hoor, en niet één om te herhalen. We hebben wél een beter beeld gekregen van de stad, die over het algemeen goed te behappen is. En het leverde natuurlijk wat leuke plaatjes op...:-)
Zondag konden we zelf kiezen en zijn we naar het Genocide museum geweest. Een school, die door de Rode Khmer gebruikt werd als gevangenis en waar de ergste martelingen plaatsvonden. Het is een indrukwekkend gebeuren, maar helaas draaide de documentaire niet. We gaan nog een keer terug als we weer in Phnom Penh zijn.

Gisteren hebben we ook de eerste keer fietsen in PP meegemaakt, een hele ervaring... maar wel erg leuk! Gilly (één van de Engelsen) en ik gingen naar de kapper. Overigens verder een weinig spannende ervaring, want ze spraken gewoon nog Engels en we kregen zelfs VSO-korting...
Vandaag hebben we de inleiding gehad over hoe VSO werkt en de verschillende programma's. Natuurlijk was voor mij het Onderwijsprogramma het meest interessant, alhoewel het goed is om ook van de rest te weten wat ze aan het doen zijn.
Morgen maken we kennis met de Britse ambassadeur (aangezien Nederland geen ambassade hier heeft, vallen we onder deze ambassade als Britse staatsburgers. Ook wel weer een aparte ervaring!), dus we zullen nog even een hete aardappel in de keel stoppen en wat oefenen voor morgen...

(foto's volgen nog, computer doet een beetje lastig..._()

• 07 September 2010 - 18:00

Yolanda Jonker:

Fijn dat jullie veilig aangekomen zijn.
    Veel succes en plezier de komende weken.
    We blijven jullie met veel plezier weer volgen.

yol.

• 07 September 2010 - 18:09

Ingrid:

Wil je `Oxford Engels` spreken, stop dan twee kersen in je wangen; het heeft hetzelfde effect als die hete aardappel. Geleerd van Su! Succes en vooral veel plezier!

• 07 September 2010 - 19:42

Ynke:

Hoi, het lijkt al weer leuk! Sorry dat het er niet van gekomen is om in Nederland elkaar te zien. Maar wat in het vat zit verzuurt niet... Heel veel genoegen met dit nieuwe avontuur!

• 08 September 2010 - 15:35

Joke Hoogenbos:

Hallo reizigers,
    Wat klinken jullie verhalen gelijk al weer spannend. Ik wens jullie heel veel plezier op jullie nieuwe stek!
    Jammer Andre dat ik je gemist heb op de Achtbaan. Ze zeiden dat het leek of je nooit was weggeweest!
    Groeten

• 08 September 2010 - 17:00

Sylvie:

Waarom was die cyclo-rit niet voor herhaling vatbaar? Vonden jullie het zielig voor de chauffeur? Ben benieuwd naar de 1e foto's!

Syl