eerste indrukken - Reisverslag uit Beijing, China van Leandra en André Dam-Lok - WaarBenJij.nu eerste indrukken - Reisverslag uit Beijing, China van Leandra en André Dam-Lok - WaarBenJij.nu

eerste indrukken

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Leandra en André

16 September 2008 | China, Beijing

Nadat we ons grandioos verslapen hadden (tja, mobiele wekker stond nog op de Nederlandse tijd :-), hebben we ons gehaast naar het kantoor van VSO, dat ongeveer tegenover het hotel ligt. Helaas dus ook geen ontbijt (nog een koekreepje van de Liddl in de rugtas), maar we begrepen al dat we niet heel veel gemist hadden. De anderen hadden nl. een ondefineerbare soep met rijst gegeten. Maar morgen zijn we er toch wel benieuwd naar...! We kregen een cursus over de culturele verschillen tussen China en "het westen" en weten nu bv. dat het heel normaal is dat de gastheer van een diner een stukje vlees in je rijstkom legt, omdat dat heel beleefd is (hij wil jou het beste vlees geven!). Ook weten we nu dat een heleboel dingen die we gelezen hebben, niet persé waar hoeven zijn. Gewoon maar kijken en proberen enigszins na te doen wat anderen ook doen, lijkt de beste optie. We zijn voor de lunch (die hier heerlijk lang duurt, collega's van Opmaat, wel minstens twee uur!!!) naar het park van de Zon gegaan. In dit park aanbad de voormalige keizer de zonnegod. We hebben er gewandeld én heerlijk gegeten (konden we gelijk de tafelmanieren in praktijk brengen..!). In de middag kregen we informatie over de gezondheidszorg, de ziekten en de veiligheidsmaatregelen die je zelf kunt nemen om het zo gezond mogelijk te houden. Vanavond gaan we met elkaar naar het Tian'ananmanplein, om even een hapje te eten (wow, dat klinkt...!). Morgenavond hopen we een stukje van de afsluiting van de paralympics te zien. Geweldig...

• 16 September 2008 - 09:49

Maarten:

De foto ziet er al heel Chinees uit: netjes op een rij!

• 16 September 2008 - 11:23

Pleuni:

Goeie start vandaag :-) Strakke actie met die wekker. Haha. En ik ben natuurlijk wel benieuwd om morgen te horen of jullie echt wat gemist hebben aan die soep. Klinkt niet zo heel erg lekker in de oren.
    Super leuk om jullie belevenissen zo te volgen!
    Groetjes

• 16 September 2008 - 12:46

Marloek :D:

hahaha lekker handig van die wekker..:P veel plezier nog..!!
    groetjess xx

• 16 September 2008 - 18:24

Rina En Marianne:

Hallo Andre en Leandra,

Jaaah, jullie hebben de primeur.... het eerste kaartje op onze toilet in Malawi is van jullie!!! Hartstikke bedankt hiervoor, het was een leuke verrassing. We vinden het leuk om te horen dat jullie onze websites volgen en gaan ook zeker proberen die van jullie af en toe te lezen. We zijn benieuwd naar jullie avonturen, in een toch wel heel ander continent dan Afrika. Hebben jullie al een adres in China?Dan kunnen we testen hoe snel de postduif van Malawi naar China kan vliegen... komen wij dan ook op jullie toilet?

Liefs en veel succes daar, Marianne en Rina

• 16 September 2008 - 19:56

Colinda:

Kunnen jullie de foto van onze soep nog herinneren? Eet smakelijk morgen:)