We komen steeds dichterbij... - Reisverslag uit Xi'an, China van Leandra en André Dam-Lok - WaarBenJij.nu We komen steeds dichterbij... - Reisverslag uit Xi'an, China van Leandra en André Dam-Lok - WaarBenJij.nu

We komen steeds dichterbij...

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Leandra en André

20 September 2008 | China, Xi'an

Na een treinreis van ongeveer 1500 kilometer zijn we aangekomen in Xi'an. Dit is een grote stad in het midden van China. Hier zullen we een week lang intensief taalonderwijs krijgen. Het is grappig om te zien dat we steeds een beetje meer van China te zien krijgen en dat de opbouw van Beijing naar Xi'an naar Tangchang (zo schrijven ze het hier) wel goed gekozen is. Xi'an is weer een totaal andere stad dan Beijing en naar ons idee al veel meer het echte China.
We werden netjes opgehaald door enkele studenten van de Shaanxi Normal University, die ons naar het hotel op de campus brachten. Op de hele campus zijn maar liefst 50.000 studenten! Bij de rondleiding op de campus kwamen we langs het sportterein waar op dat moment de eerste jaars hun "leger training" kregen. Niet te vergelijken met iets wat wij kennen op school... Eén groep studenten mochten met ons komen praten en na enige aarzeling kwam het gehele peloton los... Iedereen was zeer geïnteresseerd in die rare buitenlanders en wilden van alles weten. We oefenden natuurlijk alle Chinese woorden en zinnen die we kenden en werden toegejuichd als popsterren... Even verderop waren de tafetennistafels, die natuurlijk even uitgeprobeerd moesten worden! Ook hebben we geluncht met onze docenten van de taalcursus. Alweer lekker... Vanavond zijn we even op onderzoek uitgegaan in Xi'an en we kunnen het hier prima een week uithouden! tijdens het eten hebben we zelfs rijst kunnen bestellen in het chinees, dus het gaat helemaal goed komen! We hebben echt al veel gehad aan onze chinese grondbeginselen, dus we zijn blij met onze taallessen!

• 20 September 2008 - 14:35

HENNY:

fijn dat we jullie zo kunnen volgen, zouden jullie de tijd hebben om het "stenen of klei leger" te zien dat schijnt in de buurt van xi an te zijn. Sterkte met de taalcursus, liefs

• 20 September 2008 - 14:47

Sylvie:

Het klinkt echt superleuk allemaal!! Erg gaaf dat we vanuit NL met jullie kunnen meegenieten. Succes met de cursus!

• 21 September 2008 - 17:43

Anneke:

Hoi Leandra en André,

Heerlijk dat jullie nu actief in China aan de slag kunnen. Fijn dat jullie Chinese taallessen al zo'n goede basis vormen voor de eerste dagen. Ik blijf met plezier jullie reis volgen!
    Succes!
    Anneke

• 23 September 2008 - 15:55

Woodenshoe Family:

Wat in elk stukje wel voorkomt is het Chinese eten. Je maakt ons wel erg nieuwschierig.... Vast een zeker geen Foeyong Hai! Leuke foto's die de sfeer goed weergeven. "Je" Andre wordt wel verafgood door al die Chinese dames. En maar giechelen natuurlijk. Super die verhalen, wij genieten ook, niet van het Chinese eten, maar van de Chinese verhalen. Stuk veiliger...
    Groetjes, Bernadine, Ralph & Loreena