Goed nieuws... - Reisverslag uit Tanchang, China van Leandra en André Dam-Lok - WaarBenJij.nu Goed nieuws... - Reisverslag uit Tanchang, China van Leandra en André Dam-Lok - WaarBenJij.nu

Goed nieuws...

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Leandra en André

15 November 2008 | China, Tanchang

De laatste paar dagen zijn we erg actief geweest op school: er was een tafeltenniswedstrijd tussen alle leraren! Tussen de middag en aan het einde van de dag werd er door de leerkrachten gestreden op twee tafels die buiten stonden. Het weer zat goed mee, want er kon iedere dag gespeeld worden! Er bleek een dames- en een herenpoule te zijn. Om 13.30 uur verzamelden zich ook de toegestroomde leerlingen bij de tafels, vooral als André moest spelen...: ze wilden die rare buitenlander wel eens zien tafeltennissen! Helaas voor de leerkrachten hadden we toch teveel ervaring bij HTC opgedaan: in beide poules hebben wij gewonnen. We schaamden ons wel een beetje, want dit was nou ook weer niet de bedoeling... Achteraf hoorden we ook pas dat we allebei eerste waren, want we hadden nog niet echt begrepen dat we de finale hadden gespeeld. Dus HTC: de Nederlandse eer is gered!
Verder is er nog meer goed nieuws: vanaf woensdag is er proefgedraaid met de verwarming! De kou is uit het huis en de dekens zijn al drie dagen niet te voorschijn gekomen. Lekker hoor... want het maakt het toch wel wat gezelliger in huis. We kunnen nu gewoon weer met een normale hoeveelheid kleren in alle vertrekken van het huis zijn. Heerlijk!
Ook worden we steeds meer bezocht door de leerlingen. Tussen de middag kwamen twee leerlingen een soort gevulde broodjes brengen. Ze vertelden dat ze geen huiswerk hadden, en daardoor maar broodjes voor ons hadden gemaakt! Lief hoor... vanmiddag komen ze nog een keer met hun vriendin, die een plantje komt brengen (we waren ze gisteren al tegengekomen, maar toen waren wij niet thuis). Dat is natuurlijk wel heel leuk allemaal. We liepen samen met hen naar school en ze lieten ons zien waar ze woonden. Bij navraag bleek dat ze daar met z'n tweeën wonen, omdat hun ouders in verschillende dorpjes zo'n 30 kilometer hier vandaan wonen. Dat betekent dus dat deze twee veertienjarigen samen een huis gehuurd hebben, waarin ze wonen en voor zichzelf zorgen als het geen vakantie is. Best heftig, omdat we weten dat er nog meer van dit soort huizen zijn waar een aantal jonge leerlingen bij elkaar wonen en voor zichzelf moeten zorgen...
We weten nu trouwens ook hoe we zelf enigszins lekker kunnen koken: we hebben alle ingrediënten voor pannenkoeken gevonden! Een zak meel (de kleinste is hier van 10 kilo), eieren en melk! André is heftig aan de slag gegaan en we hebben zelfs de eerste collega's van de week al kunnen trakteren op echte Hollandse pannenkoeken met banaan, appel en gewone met suiker. Nu alleen de stroop nog....

• 15 November 2008 - 08:58

Teun & Bertha:

Ni hao Andre.
    Wij volgen je site op de voet. Zelf zitten we in Yuncheng en geven daar les. Leuk, maar gek land is het he! Mochten jullie een keer in de buurt zijn, dan staat de thee klaar!
    Groetjes

teunenbertha.waarbenjij.nu

• 15 November 2008 - 12:08

Sylvie:

Hee hallo,

Ik vind het zo leuk om jullie verhalen te lezen!! :-)

Liefs Syl

• 16 November 2008 - 13:48

Danielle:

Heb je eindelijk een keer gewonnen!!
    Gefeliciteerd.

• 16 November 2008 - 18:27

Kjell:

Leandra,
    Wat is het leukst op je school?
    Ik vond de mooiste foto die van de waterval.
    Waarom doet de verwarming het nu pas?
    Kunnen de kinderen al veel Engels?
    Groetjes, Kjell

• 17 November 2008 - 02:58

Leandra:

Hoi Kjell, ik wil je graag terugmailen, maar ik weet je e-mailadres niet. Wil je mij een berichtje naar mijn hotmailadres sturen (er is vast wel een juf die dat adres weet, als jullie het niet hebben)? dan kan ik je vragen beantwoorden!