Min Le en 39 uur in de trein
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Leandra en André
12 Januari 2010 | China, Peking
Noreen woont in Min Le, in het Noorden van Gansu. Voor mensen die écht ingewijd zijn: in de zomer zijn we naar Jia Yu Guan gegaan met de trein (die sneeuwstorm op de gletsjer) en dit was op de weg daar naar toe. Het is 7 uur met de bus vanaf Lanzhou naar het Noorden. Noreen had ons al verteld dat ze prachtige bergen had. En inderdaad... het was een geweldig gezicht! Op woensdag kwamen we aan in Min Le, terwijl Noreen daar een onverwachte vergadering met het Education Bureau had (op sommige plekken werken ze nog, wat een pech :-)). Gelukkig kon ze haar frustraties met een fles wijn en ons delen, waardoor het een gezellige avondje werd! Op donderdag mochten we zelfs nog even aan het werk: we hielpen haar in de English club, waar de leerlingen niet wisten wat er gebeurde: 3 buitenlanders in één lokaal!! We hadden veel lol met elkaar. 's Avonds werden we uitgenodigd voor een diner, en ondanks dat we dachten "nee he, niet weer!" werd het een leuke avond. Het niveau van de Engelse leerkrachten in de Senior middleschool, waar Noreen werkt, is wat hoger, waardoor het praten niet zo'n moeite kost en ze zelfs erg veel humor hadden! Noreen heeft inmiddels verschillende Chinese drinkspelletjes onder de knie en André dronk gewoon voor de gezellighedi mee, hahaha. Overigens hebben we ons wel onder het diner met het Education bureau op vrijdag uitgepraat, met een flauwe smoes.. ja, we zijn tenslotte op vakantie, nietwaar :-)
Op vrijdag zouden we met elkaar gaan wandelen om de prachtige omgeving te zien. Gelukkig waren we donderdag zelf stiekem met z'n tweeën ook al even het dorp uitgelopen, want: het weer op vrijdag was heiïg! Heerlijk gelopen, maar geen bergen gezien... En zaterdag was dat ongeveer hetzelfde dus bijgaande foto's zijn van ons uurtje op donderdagmorgen.
Zaterdagavond vertrok Noreen met de slaapbus vanuit Min Le naar Lanzhou. Ze zou zelf naar Australië vliegen voor de vakantie. Onze trein zou zondagavond laat (23.00 uur) vanuit Lanzhou vertrekken en als we met Noreen mee zouden gaan met de slaapbus, zouden we al zondagochtend om 5.00 uur 's ochtends in Lanzhou aankomen. En we weten inmiddels dat Lanzhou ook niet zoveel te bieden heeft.... dus wij hebben de bus op zondagmorgen genomen. Nog even spannend, want het begon zelfs te sneeuwen! Maar dat heeft gelukkig weinig invloed gehad op onze busreis, en we waren dan ook keurig om 17.00 uur 's middags in de stad.
Nog even boodschappen gedaan (tja, wat koop je voor 39 uur in de trein??) en lekker gegeten. Dan gaat de tijd vlug! Koffie bij de KFC en vervolgens in het station nog even op de trein gewacht.
De trein vertrok (zoals altijd) keurig op tijd. Je merkt eigenlijk niet dat het zo lang duurt. We begonnen al met een nacht slapen, daarna een dag van lezen, spelletjes doen, nieuwsgierigheid van medereizigers bevredigen, dineetje in de restauratiewagen en weer een nacht slapen. Het is echt zo voorbij! Met één uur vertraging (dat dan weer wel) kwamen we vanmiddag om 13.00 uur in Guangzhou aan. Meer een doorgangshaven in ons geval, omdat we overmorgen alweer naar Macau willen gaan. Waarschijnlijk moeten we hier nog wel wat uurtjes doorbrengen op onze terugtocht, als heel China onderweg is voor het Chinees Nieuwjaar en wij geen kaartjes voor de trein kunnen krijgen...
Morgen dus even informeren naar de bussen naar Macau, waar waarschijnlijk ons volgende bericht vandaan zal komen.
De eerste dim sum hapjes zijn binnen, dus we hebben in ieder geval de specialiteit van Guang Zhou binnen!
12 Januari 2010 - 10:21
Sylvie:
Zo te lezen is de vakantie goed begonnen! Ga zo door!! Ik mag morgen:-) -
12 Januari 2010 - 10:34
Ed En Karel:
1 uurtje vertraging is toch niets,op zo'n reis. Wij hadden vanuit BKK naar huis 6 uur vertaging. Pas op dat jullie niet al jullie vakantie geld vergokken in Macau. Veel plezier nog. -
12 Januari 2010 - 10:44
Heleen Broerse:
Wat een geweldige tijd make jullie door in China.
Deze verslagen vormen een mooie basis voor een boek o.i.d.
h.gr.