Inburgeren...
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Leandra en André
21 November 2010 | Cambodja, Khett Batdambang
Verder hebben we het de afgelopen week druk gehad met het bezoek van Danny, een VSO'er die werkt in het Ministerie van Onderwijs in Phnom Penh op de afdeling Curriculumontwikkeling. Hij was onze eerste gast, want natuurlijk hadden we hem uitgenodigd om onze logeerkamer te gebruiken. Het was leuk om zijn eerste ervaringen te horen (hij is samen met ons aangekomen in Cambodja) en met hem te werken. Op dinsdag zijn we naar de Pabo in Banteay Meanchey geweest, een provincie hier een uurtje vandaan. Verder heeft hij onze Pabo bezocht en hebben we een aantal lessen Engels gezien. Een vorige VSO'er heeft een goed Engels programma geschreven voor de Pabo's en het basisonderwijs en op dit moment proberen we dat in het hele land ingevoerd te krijgen. Danny werd vergezeld door de man van het ministerie die hier een uitspraak over moet doen, en hij lijkt enthousiast. Altijd leuk natuurlijk, dus daar zullen we de komende tijd nog wel meer van horen.
We hebben Danny ook het circus laten zien, waar we toevallig de week ervoor zelf ook voor uitgenodigd waren door de Battambang VSO'ers. Het is een geweldig project (www.phareps.org) waar kinderen uit achterstandsituaties geholpen worden. Ze krijgen er onderwijs, maar hebben ook (heel belangrijk) tijd om kind te zijn. Er is veel aandacht voor kunst: schilderen, muziek én circus zijn belangrijke onderdelen van het project. En het circusgebeuren is inmiddels zo goed geworden, dat ze uitwisselingen hebben met Europa en andere delen van de wereld! Leuk voor alle bezoekers die bij ons langskomen..:-)Wij vonden het geweldig en André wilde deze week terug om foto's te maken. Dat kwam natuurlijk ook mooi uit voor het bezoek van Danny!
Een andere greep uit de sociale activiteiten van de afgelopen twee weken: onze eigen "housewarming", een verjaardag van één van de VSO'ers, een filmavondje en waarschijnlijk komend weekend een tripje naar één van de watervallen in de omgeving. Kortom: druk, druk, druk. Maar: we genieten ervan!
De verkoop van de kalender (zie het vorige stukje) loopt erg goed. De helft is al verkocht of gereserveerd. Het wordt een internationale gebeuren, want de kalender hangt binnenkort in Nederland, Engeland, Schotland, Franrijk, Thailand en Cambodja! Ze zijn inmiddels gedrukt, en volgens de ontwerper , Barry, zijn ze erg mooi geworden.
Interesse in een unieke kalender? Wees er snel bij!
De kalender kan opgestuurd worden of afgehaald in Hoofddorp.
Opsturen:
maak 15,95 euro (incl verzendkosten) over naar A van Dam,
ING rek. 5243539 Hoofddorp.
Afhalen:
Maarten Jansen in Hoofddorp. Stuur een Email: jansenm2@yahoo.com voor het adres. De kalender kost dan 12,95 euro.
Groeten van ons uit een heerlijk Battambang.
21 November 2010 - 19:18
Ilonka: