Ditjes en Datjes
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Leandra en André
31 Januari 2012 | Cambodja, Khett Batdambang
Het feit dat het alweer even geleden is dat we wat van ons hebben laten horen, geeft aan dat we weer in het “normale” ritme zitten. Wil overigens niet zeggen dat we ons vervelen! Zowel op werkgebied als in de sociale activiteiten is er genoeg aan de hand.
Op mijn werk ben ik op het moment druk bezig met het leermiddelenproject. Nou ja... uiteindelijk is de leerkracht én zijn de studenten er druk mee bezig, maar zo hoort het natuurlijk ook. Eerst voorwaarden scheppen en dan zorgen dat het “vanzelf” verder gaat :-). We hebben er allereerst voor gezorgd dat alle studenten een basispakket hadden, waar ze zelf verder mee kunnen: een schaar, kleurpotloden, tape, een dikke stift en een white board stift. In de “resource making hours” maken de studenten allerlei zaken die ze kunnen gebruiken in de lessen. De leerkracht die het normaal doet is helemaal enthousiast, want door de bijdrage van het MMF uit Hoofddorp verloopt het allemaal veel soepeler en kunnen de studenten veel meer doen. Buiten de letterkaarten, beeldmaterialen en spelletjes voor rekenen en lezen, krijgen de studenten ook allemaal drie grote posters. Ze maken hierop het metriek stelsel en een honderdveld. De laatste poster wordt overtrokken met plastic, zodat de studenten deze in de stageperiode ook al kunnen gebruiken voor het voorbereiden van hun lessen. Daar komt dus de whiteboard marker weer goed van pas. Volgende week start de stageperiode, dus ik ben heel benieuwd wat er nu al te zien is bij de verschillende studenten.
Om de stageperiode goed voor te bereiden is er aanstaande donderdag nog een vergadering met alle stagescholen. Ik zal een sessie doen over hoe je de studenten kunt helpen te reflecteren en hoe je feedback kunt geven. Herinneringen aan mijn tijd als bovenschools coach komen weer erg boven! Op vrijdag zal ik de studenten nog een sessie geven over hoe je kunt werken in tweetallen en groepen. Het was eigenlijk de bedoeling dat de docenten van de Pabo dit zouden integreren in hun lessen, maar deze workshop was helaas in Augustus afgelast vanwege omstandigheden. Dus nu wordt het een hoorcollege van 200 (!) studenten. Wie weet waar ik die ervaring weer eens voor kan gaan gebruiken!
In Battambang is het toeristenseizoen in volle gang. Ook hier zijn weer meer toeristen te zien wat natuurlijk voor de economie wel goed is. Normaal gesproken komen we wel eens wat mensen tegen in een restaurantje waar we dan een praatje mee maken. Vooral Nederlanders hebben algauw door dat ze hun taal horen en wij vinden het ook wel eens gezellig om weer eens Nederlands te praten. Soms ontmoet je mensen met wie het opeens onverwachts heel erg klikt. In dit geval kwamen we via onze Engelse vrienden in contact met een ander leuk Engels stel. Het was een stel van boven de 60 die zo uit het hippie tijdperk was weggelopen, inclusief de wiet ;-). Het was frappant hoe snel we ontzettend leuke gesprekken hadden! We hebben vijf dagen lang behoorlijk intensief met elkaar opgetrokken, waarbij ze ook nog eens bij ons gegeten hebben. Dat gebeurt toch niet al te vaak met passanten... We krijgen heel wat adresjes over de wereld waar we heen kunnen, als we nog eens op reis gaan!
Op dinsdagavond is het tegenwoordig Salsa avond. Sinds een maand organiseert één van de galleries hier gratis salsa lessen, met als je dat wilt vooraf Mexicaans eten. Erg leuk (vast ook lekker, maar dat hebben we nog niet geprobeerd... geen VSO-prijzen ;-) en heerlijk om weer eens te dansen. Ik heb een nieuwe partner opgeduikeld (voor het dansen ;-) in de persoon van Geordie, met wie we ook kerst hebben gevierd. Erg leuk! We hebben inmiddels ook begrepen dat er een aantal salsa gelegenheden in Phnom Penh zijn en ik hoop dat we daar ook nog eens bij een salsafeest kunnen zijn.
Mijn ouders zijn inmiddels geland in Vietnam en zijn zo langzamerhand op weg naar ons. Hier gaat duidelijk op “zo dichtbij en toch zo ver weg....”. We kunnen haast niet wachten! Op vrijdag 10 februari ontmoeten we elkaar in Phnom Penh, waarbij voor ons ook een week vakantie begint. Natuurlijk gaan we alle leuke plekjes van Phnom Penh, Battambang en Siem Reap laten zien. Dus... binnenkort weer “vakantie in eigen land” verhalen!
31 Januari 2012 - 11:07
Ans Van Der Schors:
heel veel plezier met elkaar, met je ouders.
Mooi om hen nu alles te laten zien waar jullie vol van zijn. -
31 Januari 2012 - 11:38
Sylvie:
Wat leuk om te lezen en zien dat de studenten zo lekker concreet bezig zijn!! En spannend hoor dat hoorcollege! Heel veel plezier met je ouders alvast!!!
X Syl -
31 Januari 2012 - 14:46
Rien:
Leuk om te lezen dat 't allemaal leuk loopt! Veel plezier met Maaike en Hans, later! -
01 Februari 2012 - 06:02
Nelleke:
wat een heerlijke bedrijvigheid weer bij jullie ;-)
01 Februari 2012 - 07:36
Leonie: