Kunming, Bangkok, Chiang Mai
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Leandra en André
06 Januari 2009 | Thailand, Chiang Mai
Omdat we in Kunming nog regen hadden, hopen we dat we – hoe verder naar het zuiden we komen – het weer wat op gaat klaren. Het mag niet baten: dik in de mist komen we met de bus in Xinjie aan, een centraal plaatsje in de bergen waar vandaan we allerlei rijstvelden kunnen bezoeken. We kiezen het eerste de beste verblijf uit de Lonely Planet en weten in ons beste Chinees duidelijk te maken waar we heen willen. Het blijkt een gouden greep: een bijzonder hotel, tegen de berg aan gebouwd, waardoor er onder ons (wij zitten twee verdiepingen boven straatniveau) nog vier verdiepingen hotel zijn. We kunnen dat mooi zien vanaf ons terras, alhoewel het zicht daar verder ophoudt... Met een Frans stel regelen we een busje voor die ochtend erna, waarmee we de zonsopgang én zonsondergang vanaf het mooiste plekje (volgens de chauffeur) gaan zien. Omdat de provincie Yunnan over het algemeen altijd mooi weer heeft, zijn de hotelkamers niet voorzien van verwarming... het voelt alsof we in de tent liggen (qua warmte dan!). We zijn blij met onze warme kleren, al dachten we die niet meer nodig te hebben.
De volgende ochtend om 6.00 uur staan we paraat om met het busje mee te gaan. Het zit potjesdicht....en het begint tot overmaat van ramp nog te regenen ook! Later wordt het gelukkig droog. Er is veel bewolking in het dal, wat wel betekent dat als je hoog genoeg bent, je boven de bewolking uitkomt. Dat is dan wel weer mooi... Helaas zijn de rijstvelden ook in het dal en zien we dus in eerste instantie weinig. Al moeten we zeggen dat het wolkenspel ook geweldig is! Soms breekt de lucht een beetje en krijgen we dan toch wat rijstvelden te zien. Om 10.00 uur worden we weer bij het hotel afgezet en vertelt de chauffeur dat hij ons om 16.00 uur weer op komt halen. We slenteren over de markt en komen een Chinees tegen die ons “uitnodigt” voor de thee in zijn hotel. Natuurlijk weten we dat we gewoon toeristen zijn die voor wat geld in het laatje zorgen, maar er ontspint zich tijdens de thee een leuk gesprek over China, ons werk en hij begint zelfs over de politieke situatie in het land. Het is erg gezellig en we vinden het weer een onverwachts cadeautje.
's Middags breekt de zon gelukkig nog enigszins door. De rijstvelden zien er weer geweldig uit en nu met de zon erop zien we de plaatjes die we ook in de folders van dit gebied altijd zien. Het is erg indrukwekkend, zeker als we naar de zonsondergang staan te kijken die op zichzelf al geweldig is! Eigenlijk hebben we gewoon weer geluk: zowel de mysterieuze wolken áls de mooie uitzichten met zon gezien!
De volgende ochtend is het wel weer erg zonnig... maar staat ons de reis terug naar Kunming te wachten. Ën de vlucht naar Bangkok! Bizar idee, dat we van de rijstvelden in Zuid-China (waar we blij zijn met ons lange ondergoed en de warme jassen) naar Bangkok vliegen (waar het dertig graden is!). Alles loopt voorspoedig en om 2.30 plaatselijke tijd (voor ons dus al half vier 's nachts!) begroeten we Ed en Karel die al voor het hotel op ons staan te wachten. Eindelijk zien we elkaar dan weer na een half jaar! Natuurlijk gaan we eerst even bijkletsen én een drankje doen, dus voordat we ons bed inkruipen is het wel 3.30. Kunnen we ook voor de halve nacht een hotel boeken, haha?!
Maandag 5 januari: Bangkok en trein naar Chiang Mai
We zitten allemaal wat duf aan ons ontbijt, maar algauw kletsen we er weer lustig op los (en de koffie doet ook wonderen!). Als we onze spullen weer bij elkaar gepakt hebben, slenteren we door Bangkok. Het is hier behoorlijk warm, dus we genieten van een park, waar we zelfs varanen rond zien lopen. Toch wel bijzonder... midden in de stad! Ed en Karel weten natuurlijk de in's en out's van Bangkok en we krijgen dan ook een heerlijke lunch na een geweldige tocht over de rivier. Precies wat een mens nodig heeft, na zoveel uren reizen en in de hitte. We zullen vast nog wel in Bangkok terugkomen, waar we dan de tijd gaan nemen voor allerlei bezienswaardigheden.
Om 17.00 uur zijn we terug in hotel, waarna we naar de trein gaan. Wat een geweldige nachttrein! In China vinden we het al goed geregeld, maar dit is gewoon een hotelletje mét roomservice op wielen! We borrelen, dineren en slapen heerlijk in de trein, die ons om 8.00 uur deze morgen in Chiang Mai uit laat stappen. We zien al een klein beetje van deze stad op weg naar het huis van Ed en Karel en denken dat ons dit wel gaat bevallen voor de komende tijd: een relaxte, knusse stad met een heerlijke temperatuur.
Het huis is natuurlijk nog mooier dan op de foto's en onder de carport genieten we van een heerlijke kop Hollandse koffie... Vandaag lekker bijkomen en de komende tijd eens kijken hoe Thailand er in het Noorden uitziet!
06 Januari 2009 - 10:04
Teun & Bertha:
Prachtige foto's. Ook voor jullie de beste wensen en veel plezier en succes in 2009 in dit vreemde geweldige land! -
06 Januari 2009 - 10:04
Teun & Bertha:
06 Januari 2009 - 10:31
Eline Van Aert:
Hoi Lean & Andre,
Geniet van jullie vakantie in Thailand en de gastvrijheid van Ed & Karel. Veel plezier en de groetjes,
Eline -
06 Januari 2009 - 17:34
Jet:
Wat leuk Chiang Mai, ik ben er net geweest. Vinden jullie die stad ook niet veel leuker dan Bangkok? Veel plezier en ik blijf jullie verhalen lezen!
Groetjes Jet -
06 Januari 2009 - 18:40
Johan En Marieke:
Bekend terrein voor ons!
Inderdaad die nachttrein is super! Veel plezier met elkaar. Ook nog naar Pai? Een aanrader!
Groetjes Johan en Marieke -
08 Januari 2009 - 09:24
Pleuni:
Oh, wat klinkt dat heerlijk 30 graden. Zou zó willen ruilen. Hoe bevalt het in Chiang Mai? Kom maar door met de nieuwe verhalen hoor. Wij genieten, op afstand, mee!