Chiang Mai en omgeving - Reisverslag uit Chiang Mai, Thailand van Leandra en André Dam-Lok - WaarBenJij.nu Chiang Mai en omgeving - Reisverslag uit Chiang Mai, Thailand van Leandra en André Dam-Lok - WaarBenJij.nu

Chiang Mai en omgeving

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Leandra en André

09 Januari 2009 | Thailand, Chiang Mai

Na enkele dagen alleen al genoten te hebben van de rust, het weer (dertig graden!), het zwembad op het park en de leukste plekjes in Chiang Mai, vonden we het vandaag tijd om wat meer te verkennen. We zijn op weg gegaan naar Doi Suteb, een heuvel in de buurt van Chiang Mai. Er is hier een tempel, het zomerpaleis van de koning én een natuurpark.
Alleen de weg erheen was al een feest: wat een prachtige motorweg! We waanden ons in de Vogezen (“Route de Crêtes” voor de kenners), maar dan in een tropische vegetatie!
De tempel is een uitgebreid complex, dat boven op de berg staat. De 300 trappen zijn het uitzicht meer dan waard. We kregen zo ook een mooi beeld van de omgeving van Chiang Mai (het ligt in een vallei en we konden mooi de bergen zien om de stad heen) en de stad zelf. We vinden Chiang Mai heel leuk: erg groen en het is erg overzichtelijk, totaal iets anders dan Bangkok!
Na het bezoeken van de tempel zijn we doorgereden naar het zomerpaleis van de koning. Als hij er zelf niet is, kun je de tuinen in en dat hebben we dan ook gedaan. Het is er prachtig en omdat er verschillende bloemen in bloei stonden (zoals de rozentuin) genoten we van de variatie in kleuren. Ook de rit terug was weer prachtig!
Vanavond hebben we lekker gekookt. Ook hier zijn er voldoende supermarkten die álles verkopen wat je maar wilt hebben, dus we wilden graag (ja, écht!) weer eens lekker koken... Grappig, dat als je zoveel uit eten kunt, je ook graag (met de juiste producten weliswaar) wilt koken! Maar goed, ons kipfiletje, gebakken aardappels én brocolli smaakten hier ook heerlijk... (tja, sorry... dat klinkt niet heel spannend, maar het was wel erg lekker! en weer eens wat anders dan rijst of noedels...). En we gaan zo meteen lekker hartenjagen. Dat is ook lastig met z'n tweeën, dus van beide kanten zijn we blij dat we weer eens met z'n vieren zijn!

Volgende week gaan we ons eerste trip verder op maken. De bedoeling is om een route te doen door de provincie Chiang Mai. We komen dan door het Noord Oosten, waar Pai ligt (sommige kenners hadden ons dat al aangeraden!) en gaan vervolgens naar het Zuiden, waarna we na een week weer terug gaan naar Chiang Mai. Op de route liggen verschillende parken met prachtige watervallen en mooie vegetatie en we hopen weer een ander stukje van Thailand qua sfeer te proeven.
Een totaal andere wereld dan waar we vandaan komen, maar ook dit is weer heerlijk!

• 10 Januari 2009 - 05:53

Teun & Bertha:

Hey luitjes! Klinkt goed. Wij hebben inmiddels ook vakantie! Gaan richting Sanya, zuidelijkste puntje van China. Chiang Mai is top. Try one of the massages daar. Zijn erg famous. En hou op over die kipfilet met brocolli...daar dromen wij van! Veel plezier daar. Groetjes.

• 10 Januari 2009 - 05:54

Teun & Bertha:

• 10 Januari 2009 - 11:45

Ynke:

Hoi Leandre (en Andre),bedankt voor je goede wens voor het nieuwe jaar. Ik wens jullie dat ook toe. Jullie genieten van een hele mooie reis lijkt me zo. Houwen zo ! Tot de volgende keer.Ynke

• 12 Januari 2009 - 09:18

Kirsten Lucas:

Hoi!
    Aangezien ik pas sinds een paar dagen jullie webadres wist, had ik een hoop in te halen! Wat een verhalen, volgens mij genieten jullie enorm. Vooral daarmee doorgaan!
    Groetjes Kirsten