Hongkong: here we come!
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Leandra en André
20 Januari 2010 | Hong Kong, Kowloon
Op maandag stappen we op de boot naar Kowloon, één van de eilanden van de wereldstad Hongkong. Het duurt een dik uur voordat we aanleggen en worden verwelkomd door het grootste winkelcentrum van Hongkong. Dat blijkt een beetje het uitzicht te zijn voor de komende dagen want Hongkong is écht een shopping paradijs.
Als we ons hotel hebben gevonden (erg gemakkelijk deze keer!), stallen we onze bagage en gaan we op onderzoek uit in Kowloon. We struinen over de avondmarkt, eten lekker Indiaas en komen bij de “star boulevard” terecht, een kopie van diegene in Hollywood, maar nu voor de filmsterren uit Hongkong. Op die plek kun je ook de skyline van Hongkong central Island zien, die prachtig is in de avond!
De volgende dag bekijken we dat eiland van dichtbij. Van allerlei kanten is ons de tram naar Victoriapeak aangeraden, en ondanks dat er beneden een kleine rij staat, is er boven van drukte weinig meer te merken. Het toeristenseizoen is natuurlijk ook nog niet begonnen. Het uitzicht weliswaar niet helder, maar toch is het leuk om Hongkong van zo'n grote hoogte te zien liggen.
We wandelen de berg weer naar beneden en willen uitkomen bij 's wereld langste roltrap (volgens de LP wel 20 minuten!) die ons weer beneden in de stad moet brengen. De roltrap vinden we wel, maar... hij gaat alleen omhoog! Tja, foutje :-) Later lezen we dat hij alleen tussen 6 en 10 uur 's ochtends naar beneden gaat, hahahaha. Nou ja, dan maar met de trap. Onderweg komen we langs leuke straatjes met antiek en rommel (moeilijk te onderscheiden) en gezellige tentjes. Versleten komen we weer bij ons hotel aan, zodat we in de buurt maar een hapje gaan eten. De verscheidenheid aan eettentjes is gigantisch (ook wel eens prettig na twee jaar Chinees...:-)) en deze keer bezoeken we dan ook de Vietnamees.
Op de laatste dag Hongkong besluiten we de drukte van de stad achter ons te laten liggen en naar het autoloze eiland Lamma te gaan. Het is een leuk eiland, waarbij we alvast een voorproefje krijgen voor het volgende gedeelte van de reis (Maleisië!). Het is weliswaar 20 graden en bewolkt, maar met een luchtvochtigheid van 85% voelt het behoorlijk plakkerig! Zeker als we het pad over de heuvels lopen van het ene plaatsje waar de boot aankomt, tot het andere plaatsje waar een andere ferry weer vertrekt.De utizichten zijn prachtig en als we op het strand zitten te lunchen, wanen we ons niet in de grote stad! Na een leuke dag komen we tegen schemertijd weer terug op Central Island, waar we mooi foto's kunnen maken van de skyline (jullie zullen het trouwens deze vakantie met Lean haar foto's moeten doen, want die van André moeten nog even nabewerkt worden!). Weer terug in het hotel worden de koffers weer klaargemaakt, want morgen... op naar Kuala Lumpur! Een nieuw bericht vanuit de hitte, tot dan!
20 Januari 2010 - 19:22
Maaike Lok:
Leuk hoor om die plaatjes weer te zien! Wat een smog daar! En dan te bedenken dat het de meeste dagen van het jaar zo is. Daar wil je toch niet in leven! Het "bosachtige" plaatje herken ik niet maar de rest wel! Verder vonden wij Hong Kong gewoon een hele grote stad met alle nadelen van dien maar wel leuk om gezien te hebben. Ik denk dat het voor jullie net zo geldt. -
20 Januari 2010 - 21:27
Jantine:
Heel veel plezier in Maleisië!