Kuala Lumpur - Reisverslag uit Kuala Lumpur, Maleisië van Leandra en André Dam-Lok - WaarBenJij.nu Kuala Lumpur - Reisverslag uit Kuala Lumpur, Maleisië van Leandra en André Dam-Lok - WaarBenJij.nu

Kuala Lumpur

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Leandra en André

25 Januari 2010 | Maleisië, Kuala Lumpur

Zoals beloofd... een berichtje uit de warmte! Als we het uit het vliegtuig stappen op het vliegveld van Kuala Lumpur slaat de warmte ons tegemoet. Lekker hoor.. hier hebben we een tijdje op gewacht!
Het is regentijd, dus we kunnen iedere dag wel een buitje verwachten. Op de weg naar het centrum toe (zo'n 75 km verderop) hebben we inderdaad een aantal druppels. Gelukkig is het ook zo weer over, want we het is nog wel even lopen voor ons hotel!
We moeten wel erg lachen als blijkt dat ons hotel in Chinatown in het midden van de avondmarkt ligt... de komende dagen krijgen we voortdurend cd's, korte broeken , zonnebrillen en andere zaken aangeboden als we naar ons hotel lopen. Maar de kamer is opnieuw netjes en lekker koel!
We verkennen nog dezelfde avond China Town en eten... Chinees! Toch ook wel weer lekker :-).

De volgende dag kijken we wat Kuala Lumpur nog meer te bieden heeft. We gaan voor ons doen vrij vroeg op pad en willen proberen de Petronas towers te bekijken. Dat lukt... van buitenaf. De kaartjes zijn op, dus we kunnen helaas niet naar boven. Nou ja, ook van buitenaf zijn de torens indrukwekkend. We lunchen in het zakencentrum van Kuala Lumpur en wandelen weer terug naar ons hotel langs het busstation, zodat we weten waar we zondag weer vertrekken. 's Avonds ontdekken we Little India, waar we ook heerlijk eten.

Op zaterdag gaan we naar de Battu grotten, die even buiten Kuala Lumpur liggen. De grotten zijn vooral bekend vanwege de “Temple cave”, waar een tempel voor Hindoes in gemaakt is. Het lijkt alsof we in een andere wereld terecht komen, met alle Indiërs die hun godsdienst op een kleurrijke manier beleven! Voor één van de grotten staat een enorm beeld – “het Murga standbeeld”, van maar liefst 43 meter hoog. Daarnaast ligt een hele lange trap, waar de gelovigen (en de toeristen) hun gaven 272 treden omhoog naar de tempel boven in de grot brengen. Het is een prachtig gezicht en we nemen dan ook lang de tijd om gewoon lekker te kijken. Mensen zijn bijzonder gekleed voor deze pelgrimstocht, of dragen een grote stellage de trap op en af om extra devotie te laten zien. Zelfs bij de kleinste babies hun kale hoofdjes mooi geel gekrijt.
Tegen het einde van de middag lopen we weer Little India binnen, want we hebben gelezen dat er een Pasar Malam is. Het is er inderdaad erg gezellig en veel gevarieerder dan de avondmarkt die we iedere dag lopen. Voordeel: je kunt gewoon rustig kijken zonder dat iedereen je iets probeert te verkopen!

Dit was alweer de laatste dag in Kuala Lumpur. We vertrekken morgen met de bus naar Lummut, een stadje waar we de boot pakken naar Pangkor, een idyllisch eiland met witte stranden en een prachtige zee.... jullie horen weer van ons!

• 25 Januari 2010 - 06:55

Maarten:

Zo'n stad heeft toch wel z'n charmes. Al die marktjes en tempels....

Ik geniet van de verhalen en een beetje herkenning/herinnering van het land!

• 25 Januari 2010 - 15:51

Eef&Ingrid:

Wat heerlijk zo'n warme vakantie in de winter!Geniet maar lekker; wij zijn hier toch wel een beetje jaloers op jullie, ook al bevalt het in Ned. ook wel weer.!
    Komt Vietnam ook nog aan de beurt of Su in Cambodia?

• 25 Januari 2010 - 18:11

Yolanda:

Prachtig die foto's.
    Ik geniet iedere keer weer van de verhalen.
    Geniet ervan.