De Muur! - Reisverslag uit Peking, China van Leandra en André Dam-Lok - WaarBenJij.nu De Muur! - Reisverslag uit Peking, China van Leandra en André Dam-Lok - WaarBenJij.nu

De Muur!

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Leandra en André

10 Juli 2009 | China, Peking

Vandaag is een van de wensen van Andre in vervulling gegaan: we zijn op de Chinese Muur geweest! Weliswaar in een heel ander gedeelte dan de meeste mensen, maar ook erg mooi! Om hier te komen, hebben we een hele reis achter de rug.
Nadat we begrepen hadden dat Xia He (het Tibetaanse dorpje buiten Tibet) niet bereikbaar was voor buitenlanders (vanwege onrusten in Xinjiang, een andere provincie in China), hebben we ons reisplan omgegooid en zijn we naar Linxia gegaan. Dit stadje onder Lanzhou was voor ons de uitvalsbasis naar een aantal Boedhistische grotten. We hadden een taxi chauffeur gevraagd ons af te zetten bij een waterbassin, omdat we van daar uit met een overdekte speedboot naar de grotten zouden varen. Zij vond het zo leuk om buitenlanders in de auto te hebben, dat ze zelfs haar man even ophaalde op de weg er naar toe. En later bleek dat ze ook meevaarden met de boot! Het werd voor hen ook een dagje uit... wel erg grappig. We konden helaas niet in de grotten, maar de omgeving was geweldig! De grotten bleken meer nisjes te zijn met mooie (en vooral heel oude!) Boeddha beelden. Het grootste Boeddhabeeld stond in de steigers, maar was toch erg indrukwekkend!

De dag erna zijn we met de bus weer verder gegaan naar Lanzhou. Van daaruit namen we de nachttrein naar Jia yu Guan, waar we dus vandaag naar een stuk van de muur zijn gegaan. Het was sowieso een prachtig gezicht en er was ook een mooi fort! We hebben daar de geschiedenis van de muur gezien en het gaf een duidelijk beeld van hoe het in die tijd (zo rond 1372) er aan toe ging.

Morgen stappen we weer op de trein, maar dan meer een "boemeltje". De tocht schijnt geweldig te zijn, want we klimmen dan naar een hoogte van 5000 meter. Daar bezoeken we een gletsjer. Ook dat zal weer geweldig worden!

Omdat we nu in een internetcafe zitten, kunnen we helaas geen foto's mee sturen, maar het verhaal moet dus maar even voldoende vertellen!