Uitzetting nabij!!
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Leandra en André
11 November 2009 | China, Tanchang
Woensdagmiddag 17.30 uur ging mijn telefoon. Ik was nog aan het lesgeven en had veel lol met de kinderen. Lean zei me snel terug te bellen, want het was belangrijk. Na de les teruggebeld en Lean zei dat we morgen vroeg naar Lanzhou moeten. De planning was om na het weekend te gaan, omdat we weer een medische goedkeuring moeten hebben voor ons visum, dat inmiddels al 18 dagen is verlopen. De politie had de school gebeld hoe het zit, want na 20 dagen zouden we het land uitgezet worden! Lichte paniek dus. De school is er veel te laat achter aan gegaan, maar goed, ze hebben het ook zo druk (haha). Lean heeft vanmiddag meteen heel veel moeten regelen, want die zou dit weekend training geven aan 33 directeuren. Dat gaat nu dus niet door, en ook ik heb snel mijn lessen voor donderdag en vrijdag af moeten zeggen. Donderdagmorgen staan we dus weer om 6.30 uur bij de bus naar Lanzhou waar we dan 's middags om een uur of 3 aankomen. Er moet iemand een hotel gaan regelen voor ons, want wij heben helemaal geen papieren meer. Onze paspoorten hebben we in moeten leveren. Vrijdag medische keuring, die , als het van hetzelfde soort is als vorig jaar, de slager op de hoek ook kan uitvoeren (misschien met een beetje hulp van de bakker verderop in de straat). Zaterdagmorgen vroeg weer terug naar Tanchang (en zondag onder politie begeleiding op het vliegtuig gezet?????)HAHA, als dat gaat gebeuren lach ik me helemaal een stuip denk ik. Maar goed, het komt allemaal heel goed uit, want de pindakaas is bijna op, en die kan ik alleen in Lanzhou kopen.
Vanmiddag is de eerste sneeuw weer gevallen...prachtig. Gelukkig is het ook bijna tijd voor de verwarming, want in huis is het best fris. In de eetkamer en keuken is het inmiddels 9 graden, en in de kamer een prettige 13 graden. Ik denk dat dit weekend de verwarming aangaat. Trouwens....in Hongkong is het hèèèl lekker weer
Wordt vervolgd...
11 November 2009 - 12:34
Maaike Lok:
Ik blijf helemaal lachen als ik dit soort verhalen lees. Het is maar goed dat jullie zo relaxed zijn want een ander zou er helemaal gek van worden. Ik benieuwd naar het vervolg! Overigens gun ik jullie het uitje naar Hong Kong wel al stelt de stad weinig nieuws voor! Veel hoogbouw en winkels. Maar oké, toch leuk om te zien. -
11 November 2009 - 14:55
Jannie:
Jullie een saai leven? Welnee!
Hier komt morgen gewoon de inspecteur weer op bezoek. Dat is pas saai (hoop ik).
Houd de spanning erin hoor! -
11 November 2009 - 15:10
Sylvie:
Gelukkig zien jullie de lol er wel van in! Maar anders houd je het ook niet vol natuurlijk.
En wat koud zeg!!!
Succes met de keuring; toch wel spannend want wie weet is André nu wel zwanger;-)
Liefs Syl -
11 November 2009 - 15:13
Heleen Broerse:
Het blijft een avontuur, jullie verblijf in China. En, als de pindakaas op is, heb je wel een probleem.
Veel genieten dan maar in Hongkong.